کتاب «گنجشکک و حوض آرزوها» نوشته سمیه علی نقی پور به تازگی با تصویرگری مریم ناجی با موضوع مهدویت توسط انتشارات کتاب جمکران برای مخاطب کودک و نوجوان منتشر و روانه بازار نشر شده است.
یکی از راههای پرورش احساسات مذهبی در کودکان، بردن فرزندان به اماکن مذهبی همچون مساجد، هیأت و حرمین اهل بیت (ع) و امامزادگان شریف است. این امر هم دارای آثار تکوینی و هم آثار وضعی برای فرزندان است. در اماکن مذهبی کودک میتواند با بهرهگیری از یادگیری مشاهدهای، آداب مذهبی را از افراد حاضر در این اماکن ببیند و با اهلبیت (ع) و شخصیتهای مذهبی آشنا بشود.
برای اینکه کودکان بهتر بتوانند گرایشهای مذهبی را در خود پرورش بدهند، لازم است تجربیات شیرینی برای آنها رقم بخورد. آوردن این تجربیات در قالب قصه و داستان و شخصیتهایی که کودک بتواند با آنها ارتباط برقرار کند، یکی از این راههاست. در کتاب «گنجشکک و حوض آرزوها» نویسنده، با قلمی روان و کودکانه به معرفی مسجد مقدس جمکران و امام زمان (ع) در قالب قصه پرداخته است و سعی کرده تا تجربه شیرینی را برای کودکان رقم بزند.
این کتاب ماجرای یک گنجشک کوچک و ضعیف است که دوستانش او را به خاطر جثه کوچک و ناتوان بودن در پروازهای طولانی مسخره میکنند. این گنجشک به دنبال حوض آرزوهایی که دوستش گنجشک اشی مشی به او گفته میگردد و سفرش را شروع میکند، در طول سفر خطرها و ماجراهای زیادی برای به وجود میآید تا به مسجدی با گنبدهای فیروزهای میرسد، در آن جا متوجه میشود که حوض آرزوها وجود ندارد و این جا محل رفت و آمد مرد مهربان است، مردی که اگر از او چیزی بخواهد او میتواند کمکش کند. گنجشکک درباره مرد مهربان پرس و جو میکند تا او را بهتر بشناسد و منتظر میماند تا مرد مهربان را ببیند. حالا گنجشکک تبدیل به یک گنجشک شجاع شده که به دوستانش کمک میکند و برای آنها درباره مسجد گنبد فیروزهای و مرد مهربان صحبت میکند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
گنجشکک آهی کشید و نگاهش به گنبد فیروزهای افتاد. گنبد فیروزهای همیشه برایش یک راز بود. با خودش فکر کرد شاید حوض آرزوها آن جا باشد. اگر به آن جا میرفت حتماً او را به شجاعترین گنجشک باغ تبدیل میکرد؛ آن وقت دیگر تیزپر مسخرهاش نمیکرد. هر طور شده باید خود را به آن جا میرساند.
این کتاب در ۹۰ صفحه به قیمت ۹۹ هزار تومان عرضه شده است.